Restauracja
Menu
- Śledzie w oleju z cebulką i kiszonym ogórkiem
- Galaretka drobiowa
- Rosół czysty
- Rosół z lanymi kluskami
- Rosół z domowym makaronem
- Barszcz czysty
- Barszcz z kołdunami
- Żurek staropolski z jajkiem
- Zupa pomidorowa z makaronem
- Sałatka grecka z serem feta i sosem ogrodowym
- Wędzony łosoś na sałatach z kaparami, jajkiem i sosem ogrodowym
- Sałatka gyros z grillowanym kurczakiem
- Sałatka nicejska z tuńczykiem, jajkiem i oliwkami
- Placki ziemniaczane z cukrem
- Placki ziemniaczane z cukrem i kwaśną śmietaną
- Placek po węgiersku z gulaszem i surówkami
- Naleśniki z twarogiem na słodko (2 szt.)
- Naleśniki z wiśniami (2 szt.)
- Naleśniki z jabłkiem i cynamonem (2 szt.)
- Pierogi z mięsem i okrasą (8 szt.)
- Pierogi z kapustą i grzybami (8 szt.)
- Pierogi ruskie z okrasą (8 szt.)
- Pierogi z twarogiem na słodko (8 szt.)
- Kopytka ziemniaczane z masełkiem, cukrem i cynamonem
- Kopytka ziemniaczane z kapustą zasmażaną i sosem pieczeniowym
- Kopytka ziemniaczane z gulaszem i surówkami
- Kotlet De Volaile z bukietem surówek i ziemniakami
- Kotlet De Volaile z frytkami i bukietem surówek
- Kotlet drobiowy panierowany z bukietem surówek i ziemniakami
- Grillowany filet z kurczaka z bukietem surówek i ziemniakami
- Panierowana roladka z kurczaka faszerowana pieczarkami i serem gouda z bukietem surówek i ziemniakami
- Filet drobiowy w sosie śmietanowym z bukietem surówek i kluskami śląskimi
- Kotlet schabowy z zasmażaną kapustą, bukietem surówek i ziemniakami
- Kotlet szwajcarski faszerowany papryką i serem gouda z bukietem surówek i ziemniakami
- Karkówka wieprzowa w sosie pieczeniowym z bukietem surówek i ziemniakami
- Rolada wieprzowa z sosem pieczeniowym z bukietem surówek i ziemniakami
- Filet z dorsza panierowany w cieście piwnym z bukietem surówek i ziemniakami
Dodatki skrobiowe
- Ziemniaki z wody
- Ziemniaki podsmażane
- Frytki
Dodatki warzywne
- Surówka – 1 porcja
- Zestaw surówek
- Bukiet warzyw
- Bukiet warzyw z tartą bułką
- Kapusta zasmażana
Pieczywo
- Świeżo wypiekane bułeczki (2 szt.)
Inne
- Masło
- Ketchup
- Musztarda
- Chrzan
- Lody z sosem malinowym
- Lody z sosem malinowym i bitą śmietaną
- Naleśnik na słodko z gałką lodów, bitą śmietaną i sosem malinowym
Kawa z ekspresu
- Espresso
- Podwójne espresso
- Cappuccino
- Cafe Latte
- Herbaty do wyboru
Soki na dzbanki (1 litr)
- Pomarańczowy
- Jabłkowy
Woda w dzbanku (1 litr)
- Woda z cytryną
- Coca Cola
- Coca Cola Light
- Coca Cola Zero
- Fanta Pomarańczowa
- Sprite
- Kinley Tonic
- Nestea cytrynowa
- Nestea brzoskwiniowa
- Woda Kropla Beskidu (niegazowana)
- Woda Kropla Beskidu (gazowana)
- Sok Cappy pomarańczowy
- Sok Cappy grapefruitowy
- Sok Cappy czarna porzeczka
- Sok Cappy jabłkowy
- Sok Cappy wieloowocowy
- Sok Cappy pomirodowy
Sala restauracyjna i ogródek letni
Serwowane w hotelowej restauracji dania, nasi Goście mogą spożywać zarówno w przytulnej sali restauracyjnej, w której zmieści się bez trudu 30 osób jak i na świeżym powietrzu, w specjalnie przygotowanym do tego celu ogródku letnim. Na terenie ogródka letniego jest także wyznaczone miejsce dla osób palących.
Dzieci
Wychodząc naprzeciw Gościom odwiedzającym nas ze swoimi pociechami przygotowaliśmy kącik zabaw dla dzieci. Podczas, gdy Państwo będą delektować się pysznymi daniami serwowanymi przez naszego szefa kuchni, dzieci będą przyjemnie spędzać czas bawiąc się.
Restauracja hotelowa dysponuje także specjalnymi krzesełkami dla najmłodszych, w których będą one mogły wygodnie siedzieć podczas posiłku.
Z myślą o dzieciach przygotowane zostało specjalne menu, którego pozycje z pewnością przypadną do gustu nawet największym niejadkom.
I danie:
- rosołek z kluseczkami (250 ml)
II danie:
- panierowany filet z kurczaka (120g)
- frytki (150g)
- surówka z marchewki (100g)
kompot
I danie:
- zupa pomidorowa z domowym makaronem (250 ml)
II danie:
- gotowany filet drobiowy (120g)
- kopytka (150g)
- warzywa gotowane (100g)
kompot
Szef kuchni
Długoletnie doświadczenie połączone z pasją i miłością do gotowania stawiają Restaurację Hotelu Hołubowski bardzo wysoko na kulinarnej mapie Polski, dlatego też śmiało zapraszamy Państwa do naszego hotelu, miejsca w którym każdy wypocznie w wygodnych pokojach hotelowych i zasmakuje wybornych potraw serwowanych przez utytułowanego szefa kuchni.
Szefem kuchni w hotelowej restauracji jest jednocześnie właściciel hotelu, Zenon Hołubowski. Był on w latach 2009 – 2010 członkiem zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierników. W 2008 roku miał przyjemność przygotowywać Kulinarną Reprezentację Seniorów Profesjonalistów OSSKiC na Olimpiadę Kulinarną IKA Erfurt, z którą zdobył brązowy medal. W Erfurcie startowało ponad 60 drużyn z całego świata, co dodatkowo świadczy o wysokich kwalifikacjach i umiejętnościach Zenona Hołubowskiego.
Ponadto Szef kuchni hotelowej miał przyjemność sędziować wiele zarówno krajowych jak i międzynarodowych konkursów kulinarnych, w tym m.in.:
- Dorszowe Żniwa 2010 – Gdynia
- Primerba Cup 2010 – Poznań
- WACS Global Chefs Challenge 2009 – Budapeszt
- IV Mistrzostwa Polski w podawaniu baraniny (2009) – Ustroń Zdrój
- Primerba Cup 2009
- Festiwal Potraw Wigilijnych 2008 – Kołobrzeg
- III Mistrzostwa Polski w podawaniu baraniny (2008) – Ustroń Zdrój
- Dorszowe Żniwa 2008 – Gdynia
- IV Mistrzostwa Polski w gotowaniu na ognisku (2008) – Mierzęcin
- Mistrzostwa Polski w Potrawach z Borowikiem (2007)
Szefa kuchni w jego pracy wspiera wyszkolony i doświadczony zespół, którego wspólną i jednocześnie największą pasją jest gotowanie.
Najbardziej doświadczonym członkiem zespołu jest Szef Kuchni Teresa Kondarewicz, która w branży gastronomicznej pracuje od ponad 25 lat. Swoją wiedzę i doświadczenie zdobywała pod okiem wielu znakomitych kucharzy – zarówno w kraju, jak i poza jego granicami.