kalendarz wesel

Oferta Wielkanocna 2017

W natłoku przedświątecznych obowiązków być może będą Państwo potrzebowali pomocy w przygotowaniu wielkanocnych potraw. Dlatego też pragniemy przypomnieć, że jak co roku „Hotel Hołubowski & Tawerna Toscana” z ogromną przyjemnością pragną Państwa zaprosić do skorzystania z bogatej oferty wyrobów garmażeryjnych. Proponujemy Państwu tradycyjne potrawy od żurku po mięsa.

Z myślą o osobach, które cenią sobie tradycyjny smak oraz dania przygotowywane w oparciu o najwyższej jakości składniki przygotowaliśmy ofertę wyrobów własnych prosto z naszej wędzarni!

Zamówienia przyjmujemy w restauracji, gdzie również będzie można odebrać gotowe potrawy do 15 kwietnia do godziny 13:00 oraz pod numerem telefonu 519-178-336.

Wielkanocna oferta garmażeryjna Hotel Hołubowski & Tawerna Toscana

  • Żurek na naturalnym zakwasie – 250ml / 7,00
  • Tradycyjna sałatka warzywna – 150g / 7,00
  • Sos tatarski – 80g / 4,00
  • Kiełbasa biała surowa własnego wyrobu – 1kg / 25,00
  • Polędwiczka wieprzowa wędzona – 1kg / 55,00
  • Pierś gęsi wędzona dymem bukowym – 1kg / 90,00
  • Świąteczna szynka myszka (gotowana) – 1kg / 35,00
  • Pasztet z królika z aromatem tymianku – 1kg / 79,00
  • Pasztet z kaczki z borowikami – 1kg / 75,00
  • Pasztet wieprzowy z zielonym pieprzem – 1kg / 25,00
  • Roladka z łososia faszerowana musem koperkowym – 200g / 32,00
  • Galaretki drobiowe – 100g / 4,00
  • Pieczeń rzymska z jajkiem – 1kg / 37,00
  • Ćwikła z chrzanem – 80g / 1,50
  • Sos żurawinowo-chrzanowy 80g / 3,00

Dodatkowo mogą Państwo zamówić wyśmienite mięsa i wędliny z hotelowej wędzarni, które będą dopełnieniem oferowanych przez nas produktów garmażeryjnych.

Oferta Wielkanocna – menu 55 zł / osoba

Stół kawowy nielimitowany (kawa, herbata, cukier, mleko, cytryna)
Woda mineralna niegazowana z cytryną 0,5l / osoba

  • staropolski żur na tradycyjnym zakwasie z jajkiem
  • biała kiełbasa z Naszego wyrobu
  • ćwikła z chrzanem
  • baranek z masła
  • świeżo wypiekane bułeczki
  • szynka gotowana wg tradycyjnych receptur
  • polędwiczka wieprzowa wędzona dymem bukowym
  • pieczeń rzymska z jajkiem
  • pasztet z zielonym pieprzem
  • jajka faszerowane musem z łososia
  • jajka faszerowane pastą jajeczną
  • jajka faszerowane kremem szynkowym
  • sałatka jarzynowa
  • roladka koktajlowa z twarożkiem czosnkowym
  • sos tatarski

* możliwość zamówienia ciasta/babki – 3,5 porcja